On tullut aika kertoa hieman tarkemmin etähoidosta. Etähoidot on yksi tapa tehdä energiahoitoja. Energiaa on kaikkialla eikä se tunne rajoja, joten se ei vaadi fyysistä kontaktia tai kosketusta toimiakseen. Etähoidot teen melko lailla samalla tavalla kuin lähihoidotkin. Ainoa ero on se, että asiakas ei fyysisesti ole samassa tilassa vaan kuvittelen hänet siihen. Tämä voi kuulostaa oudolta eikä mieli välttämättä suostu asiaa uskomaan, jos tämä on uutta eikä asiasta ole kokemusta.

Etähoitoja on erilaisia ja aina mennään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Joskus koko hoito tehdään videoyhteydellä, jolloin on helpointa käsitellä tunteita EFT-naputtelulla. Yleensä näissä hoidoissa asiakkaalla on valmiiksi tiedossa jokin traumakokemus tai tunteita, jotka haittaavat jokapäiväistä elämää tai joista on tullut aika päästää irti. Tunteen löydyttyä näytän asiakkaalle mitä akupunktiopisteitä naputellaan kasvojen ja rintakehän alueelta, ja sitten ohjaan häntä naputtelemaan samalla, kun toistan lauseet, joiden avulla tunnelataus saadaan purettua. Asiakas tekee siis käytännössä itse naputtelun, mutta ohjaan häntä siinä videoyhteyden avulla.

Toinen tapa tehdä etähoitoja on tehdä koko hoito ilman puhe- tai näköyhteyttä. Tilanteesta riippuen voin soittaa hoidon alussa ja käydä läpi mihin asiaan asiakas sillä hetkellä tarvitsee hoitoa ja sen jälkeen teen koko hoidon etänä. Silloin kuvittelen asiakkaan eteeni ja hoidan samalla lailla, kuin lähihoidossa. Tunnen käsissäni minne päin kehoa energiaa virtaa, missä on energiatukoksia tai -vajetta. Asiakkaat ovat kertoneet tunteneensa energian virtauksen kehossaan, olo on rentoutunut ja erilaisia tunteita tai muistoja on saattanut nousta pintaan ja poistunut hoidon myötä. Monet ovat ihmetelleet miten ovat voineet tuntea energian virtauksen vaikka hoito on tehty kilometrien päästä, mutta oma kokemus riittää todisteeksi vaikkei mieli sitä ymmärtäisi.

Näitä tapoja voi myös yhdistellä ja muokata tarpeen mukaan. Olen välillä hoitanut aluksi videoyhteydellä ja jatkanut ilman näkö- tai puheyhteyttä loppuajan hoidosta. Etähoidoissa voi käyttää luovuutta ja hoitotulokset voivat olla jopa tehokkaampia ja parempia, kuin lähihoidossa. Kaikki riippuu kuitenkin tilanteesta eivätkä kaikki asiakkaat välttämättä saa kotonaan tarvittavaa rauhaa etähoidolle, jos kotona on esimerkiksi pieniä lapsia tai ahtaat tilat.

Etähoidon voi myös vastaanottaa jonain toisena ajankohtana, kuin milloin hoito tehdään. Tämä on todella kätevää varsinkin niissä tilanteissa, jolloin aikataulut eivät sovi yhteen asiakkaan ja hoitajan välillä. Itse hoitajana en tällä hetkellä mielelläni tee hoitoja iltaisin, sillä illat ovat ainoa hetki, jolloin voin olla perheen kesken kotona. Poikani on vielä pieni ja haluan viettää hänen kanssaan aikaa sen muutaman tunnin, mitä hän on hereillä päiväkodin jälkeen. Jos taas asiakas on päivät töissä ja illalla olisi aikaa vastaanottaa hoitoa, voin tehdä hoidon päivällä ja hän vastaanottaa sen sitten, kun hänelle sopii. Näissä tilanteissa ei tietysti pysty naputtelemaan tunteita ohjatusti, mutta tunnelukkoja purkautuu muillakin tavoin energiahoidon aikana. Asiakkaalle saattaa nousta etähoidon aikana tunteita pintaan, jotka purkautuvat ilman naputtelua.

Etähoidon kesto vaihtelee. Asiakkaan kanssa voidaan sopia etukäteen tehdäänkö esimerkiksi puoli tuntia vai tunnin hoito. Voidaan myös sopia, että hoidan niin pitkään kun energiaa virtaa, yleensä kuitenkin enintään 1,5 tuntia. Asiakas myös tuntee, kun hoito päättyy ja energiavirtaus loppuu. Hoidon jälkeen voin tarvittaessa soittaa ja käydä läpi asioita, joita nousi esille hoidon aikana tai kirjoittaa niitä viestillä tai sähköpostilla, jos asiakas näin haluaa. Aina saa myös olla yhteydessä hoidon jälkeen, jos tulee jotakin kysyttävää.

Haluan tällä tekstillä kannustaa kokeilemaan etähoitoja, jos hoidon toimivuus on epäilyttänyt tai mietityttänyt. Jos haluat tietää lisää etähoidosta tai energiahoidoista yleensä, minuun voi olla yhteydessä soittamalla tai sähköpostitse. Minut löytää myös whatsappista, telegramista ja signalista. Yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivulta: https://hyvinvoinninvirtaus.fi/yhteystiedot/

Hermosto ja sen vaikutukset kehoon ja mieleen
Uusi aika, uudet tuulet